Fotó: Képernyőkép/Facebook
Hirdetés

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke mindent megtesz azért, hogy magát egyszerű siófoki nőnek állítsa be. Ennek érdekében tüntetőleg egy panelban fotózkodik, tollat foszt, és olcsó dolgokat vásárol.

Az igazság azonban az, hogy a Jobbik alelnöke nem szűkölködik – hála Istennek –, több ingatlannal is rendelkezik, és már majdnem készen áll a kétszintes családi háza Siófokon, várva a család beköltözését, írja a lap.

A Kontra egy újabb nem mindennapi dologra lett figyelmes a család életéből. Hiszen kiderült, hogy Potocskáné fia feltehetőleg egy igen drága dominikai cserediák-programon vett részt. A Jobbik alelnök fia többször is közölt részleteket a tízhónapos kiruccanásról a TikTok-oldalán.

Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék Somogy megye 4. számú egyéni választókerületének jelöltje igyekszik a tisztes szegénység, az egyszerű családanya képét festeni magáról. Ezért például tüntetőleg egy siófoki panellakásból posztol fotókat, miközben egy kétszintes, új építésű családi ház várja, hogy a család végre beköltözzön -mutat rá a Kontra.

Korábban írtuk

De a képviselőnő mindezek mellett – miközben a hokedlin ülve, tollfosztással igyekszik az egyszerű vidéki nő képét festeni – az Országgyűlés Hivatalával havi 345.000 forintért egy 58 négyzetméteres lakást is béreltet az V. kerületi Nádor utcában.

A Kontrához eljutott képek tanúsága alapján úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselőnő fia Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint édesanyja bérleményéből. Vajon véletlen lenne? Vagy egyszerűen Potocskáné egyébként Budapesten dolgozó fia használja az anyjának közpénzből bérelt ingatlant? – teszi fel a kérdést a lap.

Miközben Potocskáné a szegény, siófoki panellakó látszatát kívánja kelteni a választókerületben, a családnak még arra is volt pénze , hogy egy – a Kontra információi szerint – közel 3 millió forintos cserediák-programra befizessék a gyermeküket.

Erről tanúskodik legalábbis a Jobbik alelnök fiának közösségi oldala, ahol egy kérdésre, hogy „Mesélj, milyen volt Dominikán” elmondja, hogy

„Nem tudnám kifejteni ilyen röviden azt a tapasztalatot, amit közel egy éves csereprogram keretében szereztem abban a gyönyörű országban. De bárkivel szívesen leülök róla sztorizgatni meg kitárgyalni a témát.”

A Kontra utánanézett, hogy milyen lehetőségei vannak annak a tehetős szülőnek, aki éppen a festői karib-tengeri országba akarja küldeni tanulni a gyermekét.

Az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítvány oldalán nagy betűkkel hirdetik a „Középiskolai tanév Dominikán” című cserediák-programot, melynek keretében a nebuló egy teljes tanévet tölt a célországban. Ez 10 hónapot jelent, mely idő alatt egy ottani középiskolába jár, valamint egy fogadó családnál lakik.

Az ígéretesnek hangzó tanulmány költsége 2.990.000 forint, ami jól mutatja, hogy nem minden szülő engedheti meg magának, hogy egy dominikai középiskolába járassa a gyermekét.

Potocskáné hiába pózol idehaza a siófoki panel teraszáról, és próbálja magát a nép egyszerű gyermekeként beállítani, a valóság az, hogy átlagon felüli életkörülményeket tud a családjának biztosítani, amihez az adófizetők havonta 1.695.120 forinttal járulnak hozzá.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Kontra oldalán.