Karácsony már 2004-ben, Gyurcsány miniszterelnökségének idején is a kancelláriának dolgozott. Előbb politikai tanácsadóként, majd saját cégével, több mint 20 millió forint értékben számlázott a kormánynak – fejti ki Rákay Philip a közösségi oldalára feltöltött videóban. Mint mondja, mindez kimaradt Karácsony önéletrajzából.

Hirdetés

Ez a kapcsolat azonban az őszödi beszéd után sem szakadt meg, sőt, időközben a jelenlegi főpolgármester a Medián kutatási igazgatója lett. A cég ekkoriban kapott több mint 700 millió forintos állami megbízást Gyurcsányéktól.

A 2010-es szoci bukás után Karácsony az LMP színeiben tűnt fel, amit 2013-ban, kvázi „szét is robbantott”, hogy – amint Rákay Philip fogalmaz – összebútorozzon Gyurcsány Ferenc akkori legfőbb pártfogoltjával, Bajnai Gordonnal. Ebből lett a Párbeszéd, és ennek köszönhetően kampányolhatott újra együtt a két politikus 2014-ben.

Ki áll Karácsony Gergely mögött?

Hogy ki is valójában Karácsony Gergely, és milyen szálakon kötődik Gyurcsányhoz? Ebben a videóban megmutatom! Add tovább, hadd lássa mindenki: Karácsony Gergely a Gyurcsány-korszak visszatérésének szimbóluma!

Posted by Rákay Philip on Thursday, March 18, 2021
Korábban írtuk