Még egy újabb bizonyíték a Jobbik valódi természetére – közölte a Magyar Nemzetnek válaszolva Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete. A diplomatát annak kapcsán kérdeztük, hogy az Origo egy 2020-as belső levelezést hozott nyilvánosságra, amelyben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke újabb antiszemita kijelentést tett, ezúttal Orbán Viktor miniszterelnökre vonatkozóan. A 2020. január 9-én történt e-mail-váltás Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő, jelenlegi pártelnök, akkori elnökhelyettes, illetve Stummer János akkori Jobbik-alelnök, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori elnöke között zajlott.

Hirdetés

Orbán provokációnak is beillő megjegyzését nem akartam közvetlenül kommentelni, inkább indirekt módon, az USA lépésének kritikáján és elítélésén keresztül. Legszívesebben azt írtam volna, hogy egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni

– írta Gyöngyösi Márton a levélben.

A Jobbik vezérkara éppen azt vitatta meg, hogy milyen álláspontot alakítsanak ki „az iráni helyzettel kapcsolatban” megfogalmazott közleményükben. Az aktualitást az adta, hogy az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, a terrortámadásokért felelős Kászim Szulejmánit.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzet honlapján.