Siklósi Beatrix hangsúlyozta, kimondottan kemény történelmi helyzet van, elsősorban édesanyák és gyerekek érkeznek Magyarországra menekültként, ami összefogást kíván a közmédiától.

Hirdetés

Kiemelte, a közmédia valamennyi csatornáján naponta szó lesz arról, miként lehet segíteni, mire van szüksége a Magyarországra érkezőknek.

A Kossuth Rádió csatornaigazgatója a hallgatók és nézők figyelmébe ajánlotta a 1357-es adományvonalat, valamint a jonaklennijo@mtva.hu email címet, ahol szintén várják a természetbeni – elsősorban szállásra és ellátásra vonatkozó – felajánlásokat.

Siklósi Beatrix aláhúzta, a közmédia abban tud segíteni, hogy melyik segélyszervezethez lehet eljuttatni az adományokat, pénzt nem kezelnek, illetve élelmiszereket és ruhákat sem tárolnak.

Korábban írtuk

Tájékoztatása alapján a Duna tévécsatornán hétfőtől este háromnegyed kilenctől félórás összeállításban számolnak be a történésekről, a Kossuth Rádióban pedig a Napközben című műsorban 10 óra 15 perctől lesz egy összefoglaló, amelyekben bemutatják például az Ukrajnából érkezőket befogadó családokat, szervezeteket.