Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Tiltakozó a lemezkerítést bontja a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án.
Hirdetés

Eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a napilapot az ügyészség.

Emlékeztetnek: május 3-án az Egységes Diákfront vezetésével engedély nélküli tüntetés zajlott Budapesten, a karmelita kolostornál. Ez a demonstráció tulajdonképpen része volt annak a tüntetéssorozatnak, amit a Momentum politikusai, illetve Hadházy Ákos indított el március 14-én.

Egyik megmozdulás sem volt erőszakmentes, de a május eleji összetűzésnél szabadultak el leginkább az indulatok: az arcukat maszkkal takaró baloldali aktivisták dulakodtak a rendőrökkel, rugdosták és dobálták az egyenruhásokat.

Sőt, többen betörtek a volt Honvédelmi Minisztérium építési területére, és csak könnygázzal tudták őket visszaszorítani. Ezt követően kiterelték a demonstrálókat a várból; aki rendőrre támadt, azt kiemelték. A tüntetés után a rendőrök, illetve Tényi István is feljelentést tett az ügyészségen.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.