A dokumentum egy házastársi vitát mutat be, amelynél kulcsmomentum, hogy jelen volt egy rendőr is. Egy olyan hatósági személy, aki hivatali esküt tett, és rendőri minőségében jelentés formájában meg is örökítette a történteket.

Hirdetés

Azon a téli napon Varga Judit kérte, hogy a védelmét ellátó rendőr „menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának”. Tehát Varga Juditnak oka lehetett félni, azt akarta, hogy legyen tanú, és ne legyen kettesben Magyarral, értékelt a rendőrségi jelentésből idéző Magyar Nemzet. „A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.”

Ez önmagában cáfolni látszik Magyar azon állítását, hogy „a cikkben és a jelentésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az egész történés egy megrendezett színjáték volt”. A lap szerint ugyanis nem valószínű, hogy Varga Judit el tudta volna játszani egy idegen előtt, hogy fél a férjétől. Ha pedig Varga hatósági személy(ek) előtt ilyet tett volna férjével, próbálta volna egy ellene agresszív módon fellépő aktorként bemutatni a hatóság előtt, akkor vajon Magyar miért folytatta volna később házasságukat, amelyet részben a nyilvánosság előtt éltek? – tette fel a kérdést a Magyar Nemzet.

Védekező, cáfolatnak szánt, de támadásba átcsapó hétfő esti bejegyzésében Magyar azt írta: „A feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott.”

Korábban írtuk

A Magyar Nemzet rávilágított arra, hogy ez valójában nem bizonyítja Magyar állítását, miszerint a felesége nem félt tőle.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható.