Hirdetés

Amint arról korábban hírt adtunk, keddtől részletesebb adatokat közölnek a koronavirus.gov.hu oldalon: immár a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett, ha volt, a krónikus alapbetegségüket is feltüntetik.

Az elmúlt hetekben az operatív törzs tájékoztatóin számtalanszor hangsúlyozták: a 65 év felettiek és a valamilyen krónikus betegségben szenvedők számára fokozottan veszélyes a koronavírus. Ezért is nagyon lényeges, hogy ők lehetőleg ne hagyják el otthonukat.

A koronavirus.gov.hu/elhunytak címen elérhető táblázatból kiderül, hogy egy nyolcvan esztendős korában elhunyt férfit kivéve valamennyi betegnek volt ismert alapbetegsége, volt, amelyiküknek több is.

Ahogy arról beszámoltunk, keddre 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt, eközben ugyanakkor 34-ről 37 főre emelkedett a gyógyultak száma.

Fontos hangsúlyozni, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.