Bár több helyen is módosult a parlamentben legtöbbet felszólaló képviselők sorrendje a nemrég zárult őszi ülésszakban, szinte már nem számít meglepetésnek, hogy megint csak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s parlamenti államtitkára volt a legaktívabb – derül ki az Országgyűlés honlapján fellelhető összesítésből.

Hirdetés

Rétvári az ősszel 88-szor kért szót az Országgyűlésben, kétszer annyiszor, mint az őt követő fideszes pénzügyminisztériumi államtitkár, Tállai András.

Mindebből következik, hogy Rétvári beszélt a legtöbbet a plenáris üléseken, összesen több, mint négy és fél óráig tartotta magánál a szót.

A politikusi rangsorban (amelybe beletartoznak a kormány egyéni mandátummal rendelkező képviselői is) a két államtitkárt a feltehetően a parlamenttől búcsúzó, 41 alkalommal felszólaló szocialista Bangóné Borbély Ildikó követi, majd holtversenyben a jobbikos Z. Kárpáti Dániel, a KDNP-s Nacsa Lőrinc és Vejkey Imre, valamint az LMP-s Keresztes László Lóránt, egyenként 40 felszólalással.

Korábban írtuk

Orbán Viktor miniszterelnök is ott van az első tízben, 36 felszólalással a kilencedik a sorrendben.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.