Mi az igazság? ha nincs félnivalója a Fidesznek, akkor támogatja a vizsgálóbizottság felállítását?

Bangóné Borbély Ildikó azonnali kérdést intézett Rétvári Bence államtitkárhoz, aki sajnos most sem válaszolt. Sőt! Támogatják a vizsgálóbizottságot, vagy sem? Ha nincs titkolni valójuk, ha nincs lelkiismeret furdalásuk a hazaküldött emberek sorsa miatt, akkor megszavazzák, ugye? 300 milliárd forintért vettek lélegeztetőgépeket, vagy légzéssegítő gépeket? Ezt is illene tisztázni. Ha nincs takargatnivalójuk, akkor ugye megszavazzák a vizsgálóbizottság felállítását. És ugye az államtitkár úr szerint nem kamu a 32 éves édesanya halála, akit a járvány alatt vesztettünk el, mert több kórházban sem fogadták? és ugye az államtitkár úr szerint nem kamu a 41 éves tatabányai áldozat és a többi áldozat, akikről Önök is elismerték, hogy elhunytak?

Gepostet von MSZP am Montag, 29. Juni 2020
Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a koronavírus-járvány idején hozott kormányzati intézkedésekről – amelyeket vizsgálóbizottságban is áttekintenének – tett fel kérdéseket.

Mekkora volt az állami egészségügyi intézmények kapacitása, hány ágyat kellett kiüríteni, hány beteget kellett hazaküldeni, ők hogyan lettek kiválasztva, hazaküldés előtt tesztelték-e őket, és hány lélegeztetőgéppel rendelkeztek az intézmények? – sorolta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt válaszolta: a népjóléti bizottságban őt, a külügyi tárca és az operatív törzs képviselőit is órákon át kérdezhették az ellenzéki politikusok.

Korábban írtuk

Most az a Korózs Lajos (MSZP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) kezdeményez vizsgálóbizottságot, akik a parlamentben egy „álmentősre” hivatkoztak a járványügyi intézkedések bírálatakor – jegyezte meg.