Üzenetem Judith Sargentininek: Ne tessék hazugságokat terjeszteni!

Üzenetem Judith Sargentininek: Ne tessék hazugságokat terjeszteni!

Gepostet von Menczer Tamás am Donnerstag, 18. April 2019
Hirdetés

Az államtitkár a videóban elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami „minősített hazugságok gyűjteménye”, és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

„Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”.

Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokoll kijáratán keresztül hagyta el az épületet.

„Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról” – jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

„Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni” – jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat.

„Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink” – zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

The Sargentini report: A European struggle for democracy in Hungary

In september 2018 nam het Europees Parlement – onder mijn leiding – een historisch rapport aan om de democratie in Hongarije te verdedigen. 🎥 http://groen.li/sargentinireport

Gepostet von Judith Sargentini am Montag, 15. April 2019