A Vadászati Világkiállítás 17 milliárd forintos rejtett pluszköltségéről – Kocsis-Cake Olivio interpellációja a parlamentben.#Párbeszéd #99kontra1

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Monday, June 7, 2021
Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) a vadászati világkiállítás szerinte 17 milliárd forintos, rejtett pluszköltségeit tette szóvá.

Azt mondta: a méregdrága rendezvény önmagában is felháborító a járvány közepette, de a részleteket megismerve azt látni, hogy olyan pénzpocsékolás zajlik és annyira extrém drága a kiállítás megtartása, ami minden képzeletet felülmúl.

Felidézte: a kormány megvásárolta a Hungexpót, de meglehetősen furcsa körülmények között, hiszen 2,5 milliárdért bérelnie kell az érintett területet egy francia cégtől. Kitért arra is, hogy a múlt héten további 6 milliárdot különítettek el a kiállítás céljaira, a költségvetése így az már meghaladja a 70 milliárdot.

Mennyi lesz a végösszeg, hol a határ? Mitől lesz rentábilis a beruházás? Ha vannak számítások, mutassák be – szólított fel.

Korábban írtuk

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerint a képviselő már megint nem mond igazat, amit csinál, nem más, mint 99 százalék hazugság és 1 százalék bohóckodás.

Összekevert mindent mindennel – mondta, hozzátéve: személyes kudarcának tartja, hogy többször próbálta elmagyarázni a számokat, eddig sikertelenül.

Most ismét tesz egy kósza kísérletet – jegyezte meg.

Kifejtette: program összköltségvetése 17 milliárd, ami tartalmazza azt a 6 milliárdot is, amiről a képviselő beszél, semmilyen új tételről nincs szó.

Az összegben benne van a 20 napos világkiállítás komplex egésze, féltucat nemzetközi konferencia és számtalan hazai kiegészítő rendezvény – mondta.

Közölte: a Hungexpo fejlesztésének összköltsége 55 milliárd forint, a rekonstrukció megfelelően halad, kész lesz a kiállításra, és az eucharisztikus kongresszushoz is hozzá tud járulni.

A fejlesztés független a két rendezvénytől, a későbbiekben is használható és fontos helyszín lesz – rögzítette.

A képviselő a választ nem fogadta el.