Hirdetés

Schiffer András szerint az ellenzéki pártok nem baloldaliak, „Magyarországon nincs baloldal”. Hozzátette, Márki-Zay Péternek kétségkívül igaza volt a kampányban, amikor visszautasította, hogy ő baloldali lenne, a valódi nézetrendszere ugyanakkor egyáltalán nem tisztázott. Szerinte a pártok és pártkezdemények rosszabb állapotban vannak, mint 2018-ban. A lemondások hiányára reflektálva úgy vélekedett, hogy Gyurcsány Ferencnek – aki szerinte Orbán Viktor mellett a legnagyobb győztese a választásnak -, Jakab Péternek, vagy az MSZP vezetésének nem kell lemondania, Karácsony Gergely pedig egy sosem létezett párt éléről mondott le.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója szerint ami a baloldallal történt a választás után, vagyis az, hogy láthatóan nincsenek a hatalmas vereségnek személyi következményei –, azért lehet, mert az ellenzéki pártelit a folytatás lehetőségét keresi. A folytatáshoz pedig kell egy bűnbak – ez Márki-Zay Péter – és egy magyarázat, ami abból áll, hogy a Jobbik szavazói nem mentek el.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak; a teljes beszélgetés felvételét a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk