Schmuck Erzsébet (LMP) azt tette szóvá, hogy még 24 óra sem telt el a rendkívüli jogrend parlament általi meghosszabbítása után, amikor a kormány közel negyven törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, ezek többsége pedig szerinte a közjavak lenyúlásáról és a hatalom megtartásáról szól. A gyorsuló koronavírus-járvány közepette a magyar kormány azzal van elfoglalva, hogy a választási szabályokat módosítja, nem annak érdekében intézkedik, hogy talpon maradjanak a bérből és fizetésből élők – tette hozzá.

Hirdetés

Arra szólította fel a kormányt, hagyjon fel ebben a kritikus időszakban a törvénygyártási cunamival, koncentráljon az emberek életének megóvására és tisztes megélhetésének biztosítására. Azt kérte, a kormány vonjon vissza minden olyan javaslatot, amelynek nem a járványhelyzet kezelése a célja. Sürgette, hogy a koronavírus miatt karanténba kényszerülő egészségügyi és szociális dolgozóknak biztosítsák a teljes fizetésüket távollétük idejére.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az elhangzottakat úgy értékelte, tavasszal az ellenzék azt az álhírt terjesztette, hogy az Országgyűlés nem működik, most ezt akarják elérni. Jelezte, az Országgyűlésnek működnie kell és a védekezés részleteiről a kormánynak be kell számolnia a parlament ülésén is.

Szerinte számtalan olyan kérdésről vitázik az Országgyűlés, amely a járvány elleni védekezéshez is kapcsolódik, ezek között említette a beruházások támogatását. Hozzátette: amikor a baloldalon gazdasági nehézséggel találkoznak, mindig megszorításokat és újabb terheket raknak a családok és a vállalkozások nyakába.

Korábban írtuk

Közölte, a tárgyalt törvények hosszú távon meghatározzák Magyarország jövőjét, az erről szóló vitákat le kell folytatni.

Járványhelyzetben is a lopáson jár az önök esze?

Járványhelyzetben is a lopáson jár az önök esze?😡🔴 Schmuck Erzsébet napirend előtti felszólalása a ParlamentbenMúlt héten a magyar kormány egyetlen éjszaka benyújtott mintegy negyven törvény módosítást, amelyek többsége csak a hatalom megtartásáról és a közjavak lenyúlásáról szól. Mindezt a gyorsuló koronavírus járvány közepette.

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, November 16, 2020