Hirdetés

Selmeczi Gabriella (Fidesz) a Jobbik elnökét bírálta a pártján belül történt szexuális zaklatási ügy miatt. A Fidesz és a KDNP képviselői nevében elítélte a zaklatás minden formáját és együttérzését fejezte ki az áldozattal.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Jobbik vezetése – Jakab Péterrel az élen – a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse az elkövetőt a következményektől.

A Fidesz politikusa az ellenzéki képviselőnőket is megszólította, szerinte ugyanis érthetetlen a hallgatásuk ebben az ügyben. Talán fontosabb a szövetséges párt, a nem létező reputáció, mint a megfélemlített áldozat? – tette fel a kérdést, és a baloldali képviselőnőket arra szólította fel: mutassanak példát, és határolódjanak el a gyanúba került jobbikos politikustól.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára arra hívta fel a figyelmet: súlyos bűncselekmény gyanújáról van szó, amely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, az pedig bűnpártolásnak számít, ha valaki egy ilyen bűncselekmény eltussolásában részt vesz.

Korábban írtuk

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány – ebben az ügyben, és más hasonló ügyekben is – minden sértett számára biztosítja az áldozatsegítés jogi és anyagi eszközeit.