Simicskó István (KDNP) frakcióvezető a baloldali kormányzás időszakából felelevenítette a határon túli magyarok kettős állampolgárságának elutasítását, a 13. havi nyugdíj elvételét, az ország gazdasági csőd szélére juttatását, valamint azt, hogy 2006. október 23-án az emberek közé lövettek, melyeket „nemzetellenes cselekedetnek” minősített.

Hirdetés

A kormány ezzel szemben 2010 óta világos nemzetstratégia mentén dolgozik, azért küzd, hogy a magyar emberek biztonságban élhessenek, boldogulhassanak – foglalta össze.

A kormány a koronavírus-járvánnyal szemben is időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, sikeresen végezte munkáját a harmadik hullám alatt, és felkészült a negyedik hullámra is – vélekedett. Biztatónak nevezte az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a 4,2 millió foglalkoztatottat, majd hangsúlyozta, hogy az adatok mögött felelős kormányzati döntések vannak.

Simicskó István az elkövetkező időszak óriási kihívásának nevezte a migrációt és azt mondta: a kormány mindent meg fog tenni azért, hogy védelmezze a határt.

Korábban írtuk

A frakcióvezető szerint legalább ennyire fontos a gyermekek védelme, a gyermeket nevelő családok támogatása, a nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj visszaállítása, emellett a fegyveres és rendvédelmi szervek hathavi fegyverpénzének kifizetését is példaértékűnek tartja.