Fotó: MTI/Vajda János

Elmondta, a sporthétvégére az ország tizenkét településének iskoláiból érkeztek katolikus, református, evangélikus és baptista diákok. Kiemelte, bár hitbéli tanításban különbözőek, a kereszténységben egységet képeznek.

Hirdetés

Soltész Miklós köszöntőjében arra bíztatta a tanulókat, hogy ismerkedjenek meg egymással, és erősítsék meg a diákcsoportok közötti kapcsolatot, hiszen – mint mondta – a közösség az, amely meg fogja őket tartani az egyházban, a családban és a nemzetben.

Az államtitkár a nemzeti gyásznap kapcsán azt mondta: fontos mindenkinek emlékeznie „azokra a hősökre, akik a hazát szolgálták”. Hozzátette, egy-egy nemzeti ünnepnek vagy nemzeti emléknapnak nagy közösségteremtő ereje van.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, a sporthétvégén egyaránt érvényesül az egyházak és a sportok közösségteremtő ereje. A résztvevő diákokat arra bíztatta, becsüljék meg iskolájukat, és építsék közösségeiket.

Korábban írtuk

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a Rákóczi Tábor a „találkozások helye”, hiszen a nyáron 32 országból több mint 13 ezer magyar fiatal vehetett részt a szövetség táboraiban.

A háromnapos felekezetközi sporthétvége az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében a kormány támogatásával valósulhatott meg.