Ki van zárva, hogy külföldi támogatást vehessen fel és az alaptörvénnyel ellentétes tevékenységet folytathasson a Migration Aid párttá alakulása esetén – jelentett ki ifj. Lomnici Zoltán az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Az alkotmányjogász ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezet négy év múlva beszállhat a magyarországi választásokba. Véleménye szerint egyértelműen a milliárdos politikai befolyásszerzéséről van szó. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A Soros-hálózat korábban kikérte magának, hogy politikai nyomásgyakorlást folytatnának, illetve azt, hogy bármilyen politikai tevékenységet fejtenének ki. A Fidesz egyik szóvivőjét be is perelték amiatt, mert ki merte mondani a valóságot, nevezetesen azt, hogy Soros György pénzéből akarják előmozdítani a magyar kormány megbuktatását – emlékeztetett a műsorban az alkotmányjogász. 

Közölte: Soros György szervezetei által terjeszti ki politikai befolyását.

Az a valódi abszurditása a történetnek, hogy a Migration Aid pártként részesülhet állami támogatásban, kaphat adókedvezményt, költségtérítést, illetve a négy év múlva esedékes választásokon elindíthatja saját jelöltjeit is – hangsúlyozta az alkotmányjogász. 

A Migration Aid kapcsán korábban több gyanús körülmény is felmerült, amelyekről a Magyar Idők számolt be. Egyrészt az alapítás körül voltak anomáliák, nem tudtak elszámolni milliókkal, adatbázis-építési gyanú is felmerült velük kapcsolatban, továbbá Siewert András is elszólta magát Soros Györgyről – sorolta.  

Lomnici Zoltán kizártnak tartja, hogy a Migration Aid bevándorlásszervezésre fordítsa az állami támogatást, amelyet párttá alakulása esetén kaphat. Felhívta a figyelmet a párttörvényre, amely rögzíti, hogy a pártok nem fogadhatnak el sem névtelen adományt, sem külföldi támogatásokat.

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.