Így gyalázza meg Pongrátz Gergely emlékét a jobbikos Stummer!

Így gyalázza meg Pongrátz Gergely emlékét a jobbikos Stummer! – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Pilhál Tamás

Hirdetés

A Pesti Srácok beszámolója szerint a történet előzménye, hogy néhai Pongrátz Gergelynek, a Corvin köz legendás parancsnokának öccse, Pongrátz András, aki egyébként szintén fegyverrel harcolt 1956-ban a szovjet megszállók ellen, vasárnap közleményt juttatott el szerkesztőségükhöz, amelyben többek között azt írta:

A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt! A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben. A kommunista Nagy Imre szobráért aggódó jobbikos politikusok menjenek inkább a padláslesöprő miniszter emlékhelyéhez!

A cikk szerint erre a mondatra reflektálhatott tegnapi beszédében Stummer János, a Jobbik alelnöke, amikor a következőket mondta:

Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!

Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott; ám nemcsak hősök esetében elfogadhatatlan a halottak gyalázása. A Mi Hazánk ezért mandátumáról való lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel Stummert. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Jobbik elnökségének kell világossá tenni, hogy a kegyeletsértésnek nincs helye a közéletben. Várjuk egyúttal az egész balliberális oldal elhatárolódását is – írta az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében a Mi Hazánk Mozgalom.

Stummer János mindeközben egy közleményben a „korábbi fideszes fővárosi vezetés által kitartott Pesti Srácokat” – a kiszólást elsőként hírként közlő hírportált – okolja, és a nekik címzett vagdalkozásban „egy ötlettelen módon félremagyarázott szónoki fordulatnak” titulálja az általa elmondottakat.