Fotó: MTI/Soós Lajos, illusztráció
Képünk illusztráció
Hirdetés

Miskolcon, a Szentpéteri kapuban álló Fidesz-standnál a délelőtti órákban egy férfi járókelő szidalmazta, majd ököllel arcon ütötte a Fidesz egyik női szimpatizánsát. A közbelépő Fidesz-aktivisták akadályozták meg, hogy további súlyos tettlegességre kerüljön sor – adta hírül Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Az ügyben rendőrségi intézkedés történt, a férfit a rendőrség előállította, a vérző sértettet a kiérkező mentők kórházba szállították. Testi sértés bűncselekménye elkövetéséért a feljelentés megtörtént – derül ki a közleményből.

A Fidesz helyi szervezete mélységesen elítéli az ilyen, agresszív, a testi sértésig fajuló ellenzéki megnyilvánulásokat – zárul a Fidesz közleménye.

Frissítés:

Honlapunk megtudta: a környéken élő 30-40 év körüli férfi obszcén megjegyzésekkel és mutogatással inzultálta az ívet éppen aláíró, hatvanas évei elején járó asszonyt, politikai hovatartozása miatt is sértegette. A kötekedő helyi lakos elsomfordált, hazament, majd lehozta otthonából a szemetet és a polgári párt standjától távozó hölgy nyomába eredt.

 – Óriási ökölcsapást mért az asszonyra, akinek arcát elöntötte a vér, eltört a szemüvege is, a környéken lévő zöldség-gyümölcs üzlet eladója sietett segítségére, az agresszív férfit pedig elkapta az egyik aktivistánk és szemmel tartotta, amíg kiértek a rendőrök – idézte fel a brutális támadást részleteit portálunknak Nánási-Kocsis Norbert, a terület fideszes önkormányzati képviselője. 

– Ennek az embernek még sose volt tartós munkahelye, saját sorsa miatt haragszik folyton az egész világra. Naplopó, léhűtő alkat, gyakran szégyent hoz az anyjára, aki köztiszteletben áll a városban – jellemezte a támadót érdeklődésünkre az egyik ismerőse a lakótelepről.