„Hiába ragaszkodik görcsösen a zuglói DK az elfogadhatatlan jelöltjéhez, a Zuglói Zrt. élére kizárólag alkalmas szakember kinevezését támogatom. Éppen ezért élek a polgármesteri vétómmal és nem engedem, hogy egy alkalmatlannak bizonyult havert nevezzenek ki vezérigazgatónak” – fogalmaz közleményében a városvezető.

Hirdetés

Horváth Csaba szerint a képviselő-testület keddi ülésén Horváth Zsolt, a zuglói DK vezetője „áterőszakolta” a jelöltjét a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztjára. 

„Ez azért is érthetetlen, mert a pozícióra kiírt pályázatra összesen 57-en jelentkeztek, köztük több kiváló szakember is. A zuglói DK vezetője azonban a nyilvánvaló szakmai aggályok ellenére a józan ész racionalitásán túl is ragaszkodik a számára egyedüliként szimpatikus jelölthöz. Ahhoz a személyhez, akit eredetileg pályázat nélkül, tehát a tisztességes szakmai versenyt mellőzve akart kinevezni az egyik legfontosabb zuglói közszolgáltató cég élére” – írja Horváth Csaba.

A polgármester úgy fogalmaz: nem bízhatják rá az önkormányzat évente ötmilliárd forinttal gazdálkodó cégét egy olyan személyre, „akinek a saját tulajdonú vállalkozásai folyamatosan pénzügyi bajban vannak és ellenük több végrehajtást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a legutóbbit éppen néhány napja.” Hozzáteszi, nem tudja, „kinek milyen személyes érdeke fűződik a zuglói DK vezetője által kiszemelt jelölt kinevezéséhez”, de a döntés ellen polgármesteri vétóval él.

Korábban írtuk