Hirdetés

Szabó Rebeka (Párbeszéd) közölte, Magyarországon a hatalmas akkumulátoripar egyetlen feltétele sem adott. Szerinte az autógyártás sincs veszélyben, már most bőven lenne elég akkumulátorkapacitás az országban az összes magyarországi autógyártó minden autójának.

Közölte, az akkumulátorgyártáshoz az ivóvízkészletet akarják megcsapolni, az áramot gázerőművek építésével akarják biztosítani, holott globális gázhiány van. Hozzátette: a munkaerőt a tömegével Magyarországra hozott ázsiai vendégmunkásokkal akarják biztosítani, emellett bevezetik a köz nélküli közmeghallgatást és mentesítik az akkugyárakat a környezetvédelmi büntetések alól. Elmondta, a zöldminimumprogramjuk azt tartalmazza, hogy a településeken megvalósuló beruházásokkor a környezeti biztonság és az emberi életminőség szempontjának kell elsődlegesnek lennie.

Dömötör Csaba: A befektetőknek kutyakötelességük betartaniuk a szabályokat

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, nagy változás zajlik az iparban, most dől el, mely európai országokban lesznek a jövő iparágai és autógyárai. Nagyon sok autógyár már most elkezdte az átállást – mutatott rá, azt kérdezve, ami jó Franciaországnak és Németországnak, miért nem jó a Párbeszédnek. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki párt álláspontjának nincs köze ahhoz, hogy hónapok óta külföldről kap támogatást.

A környezetvédelmi szabályokról elmondta, aki Magyarországra jön befektetőként, „kutyakötelessége” betartani a szabályokat, ha nem teszi, a hatóságoknak a lehető legnagyobb szigorral kell lesújtaniuk.

Korábban írtuk

Szóvá tette azt is, hogy a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármester 100 milliós nagyságrendben osztott jutalmat olyan területen, ahol „nem parádés” a főváros teljesítménye. Hozzátette: állandósult a közlekedési káosz, folyamatosak a dugók, látványos a köztisztaság romlása és a BKV-jegyek árát 30 százalékkal emelték.