Fotó: MTI/Balogh Zoltán (szerk.)
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) közölte: pártja összességében örül a járvány elleni védekezés miatt hozott intézkedéseknek, azok azonban szerinte finomhangolást igényelnek.

Reményét fejezte ki, hogy a kijárási tilalom alól kivételt képez a munkába, az orvoshoz vagy a patikába menetel, az egyéni szabadtéri sportolás vagy a kutyasétáltatás. Választ várt arra, hogyan oldják meg a hat- és nyolcosztályos gimnáziumban az áttérést az online oktatásra, ahol a tanárnak mindkét színtéren helyt kell állnia. Kifogásolta, hogy a szociális munkát végzőket ismét kihagyták a rendelkezésekből, az ott dolgozókat is tesztelni kellene szerinte.

A legfontosabb kérdés, hogyan pótolják a munkából kiesők bérét – értékelt. Az 50 százalékos bérkiegészítés szerinte nem segítség, egyetlen megoldás van: a válságkezelő alapjövedelem.

Dömötör Csaba: az ellenzék látványosan szurkol a járványnak

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az ellenzéki pártok egyszerre állítják, hogy nem történt semmi, de azt is, hogy a „semmi” megkésett és azt ők maguk javasolták.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a döntéseknek kettős célja van, csökkenteni kell a megbetegedések számát és mérsékelni az egészségügyre nehezedő terhet.

Szerinte az ellenzék „látványosan szurkol a járványnak”, nagyítóval keresi, hol találhat rosszabb állapotokat, miközben a százezer főre jutó halálozások száma Magyarországon fele az uniós átlagnak.

Ne támadják az orvosokat és a szakembereket! – szólította fel az ellenzéket az államtitkár. Kijelentette azt is: amíg Korózs Lajos „kamuvideójának” nincs következménye a Párbeszédben, addig nincs jogalapjuk, hogy bárkit számonkérjenek.

A cél: minden munkahelyet megvédeni, majd újabbakat is létrehozni – hangsúlyozta Dömötör Csaba. Megjegyezte azt is, hogy csaknem egymillió vendégéjszakát foglaltak novemberre.