Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) kifejtette: nemcsak a baloldal kritizálja az akkumulátorgyárak telepítését, hanem jobboldali és a kormánynak dolgozó, ahhoz lojális szakértők, szervezetek is. Szakértők és a Magyar Mérnöki Kamara is kifogásokat emelt az akkumulátorgyárak engedélyeztetése miatt, folyamatosak a lakossági panaszok, de a kormány folyton csak arra hivatkozik, hogy ez a jövő iparága és ez egy zöld ágazat – közölte.

Kifogásolta, hogy nincs önálló környezetvédelmi tárca Magyarországon, szerinte ez mindent elmond arról, hogy a kormány mennyire tekinti fontos területnek a környezetvédelmet. A kormány hagyja, hogy az akkumulátorgyárak pusztítsák az országot, az ivóvízkészletet, a termőföldeket – jelentette ki.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára erre azt mondta, hogy korábban az akkumulátorgyártás legnagyobb támogatói az ellenzéki képviselők voltak, és érthetetlen, miért változott meg ilyen hirtelen az álláspontjuk. Hihetetlen verseny zajlik a világban az akkumulátorgyárakért, és európai zöld politikusok szerint ebben a versenyben Európának is részt kell vennie – közölte. Hozzátette: más közép-európai országok is hasonló akkumulátorgyártási beruházásokat terveznek.

Kiemelte: az ország érdeke, hogy részt vegyen ebben a versenyben, ez a munkahelyteremtés miatt is nagyon lényeges. Az ország fontos exportcikke az akkumulátor, ez az ágazat fontos része a magyar gazdaságnak – mutatott rá.

Korábban írtuk