Rétvári Bence szerint Szabó Tímea most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készült képet mutat be úgy, mintha az itthon készült kép lenne egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről, a kép egyes elemeit pedig, amelyek arról árulkodnak, hogy nem idehaza járunk, nemes egyszerűséggel levágták a képről – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A washingtonival szemben a magyar valóság  azonban az – hangsúlyozta –, hogy 

minden korábbinál magasabbra emeltük a hajléktalanellátás támogatását, bevezettük a vörös kódot, és olyan többletkapacitásokat hoztunk létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100 százalékot 

– rögzítette a politikus.

Szabó azonban a lebukást nem ismerte be, sőt, tovább hazudott. „Frissités: gyengébbek kedvéért, mint pl. Rétvari Bence, a kép illusztráció, a fotón egy SZOBOR van” – írta utólag a bejegyzéshez. Csakhogy az eredeti kép leírásában nem említik, hogy ez csak egy szobor lenne, és a fotót nézve is élő embernek tűnik a padon ülő alak.

És természetesen a mikropárti politikus azt sem tüntette fel, hogy a képet nem Hargitai Miklós baloldali újságíró készítette, hanem Karen Bleier, a fotó ráadásul – amiért vélhetően egyikük sem fizetett – az AFP hírügynökség tulajdona.

Korábban írtuk