Hirdetés
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szabó Tímea sajtótájékoztatója elején szomorúan megemlékezett a CEU-ról is. A politikus szerint Orbán Viktor nem tűri a szabad gondolkodást, ezért történik a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) az, ami.

„A Párbeszéd fel van háborodva az akadémia miatt”

– hangsúlyozta, kiemelve, a Párbeszéd kezdeményezésére az ellenzék és az akadémiai dolgozók az Alkotmánybírósághoz fordulnak az MTA kutatóhálózata ügyében.

A törpepárt női vezetője felszólítással is készült a Karácsony Gergellyel közösen tartott sajtótájékoztatójára. Szabó Tímea azt követelte, a kormánypárti képviselők – ahogy külön kiemelte, Orbán Viktorral az élen – adják vissza a diplomájukat:

„Orbán Viktor és azok a Fidesz-KDNP-s képviselők, akik akár jogi diplomát szereztek, akár valamilyen doktori fokozatot szereztek, amikor ezt megtették, akkor ők felesküdtek arra, hogy megvédik a tudomány szabadságát és kiállnak a szabad gondolkodás mellett. (…) Ők nem tettek a tegnapi napon mást, mint hogy megszegték ezt az esküjüket. Miután megszegték ezt az esküt, a Párbeszéd nevében mi azt követeljük, hogy ezek a képviselők, többek között Orbán Viktor is, adják vissza a diplomájukat.”

Karácsony Gergely pedig már októberről álmodozik. A törpepárt férfi társelnöke Széchenyi István nyomdokaiba próbál lépni, ugyanis ő maga is tudományos akadémiát alapítana. Karácsony bejelentette, ő majd létrehozza a „Budapesti Tudományos Akadémiát”.

Esküszegés – MTA ≠ ATM Szabó Tímeaval közösen az Akadémia előtt.#Párbeszéd

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 3. Juli 2019