Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy egy diktatúrát mindig a saját önhittsége, fékezhetetlensége és érinthetetlenségének mítosza dönt meg, az, hogy a rendszerben elképzelhetetlennek tartják, hogy valaha is lelepleződnek.

Hirdetés

De most azok számára is lehullt a lepel, akiknek volt még olyan illúziója, hogy a miniszterelnök és köre valóban az emberek érdekében kormányoz és az általuk hirdetett erkölcsök szerint él – fogalmazott.

Közölte: a járvány sok halálos áldozatot szed, de Orbán Viktor tétlenül nézi, ahogy egyre több ember hal meg.

Emellett a saját népe ellen vív szabadságharcot Brüsszelben, mert a vétóval nem kapják meg azt az ingyen pénzt, amelyet válságkezelésre adna az unió minden magyarnak – mondta. Hozzátette: egy független szerv monitorozná az uniós pénzek elköltését, ez ellen tiltakozik Orbán Viktor.

Korábban írtuk

A képviselő szerint a vétóval minden magyar családól egymillió forintot vesznek el, ez történelmi bűn, ráadásul ehelyett devizahitelt akasztanak a nyakukba.

Kiemelte: lehullt a lepel az „álkeresztény” kormányzásról is, kiderült, hogy olyan Fidesz-alapító írta az alaptörvényt, aki maga nem tudott annak megfelelni.

Dömötör Csaba: a jobboldalon van következménye a cselekedeteknek, a baloldalon viszont sosem

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kifejtette: a képviselő úgy beszél, mintha a járvány egyedül Magyarországot érintené, és máshol rendben lennének a dolgok, holott egész Európában nagyon súlyos a helyzet.

Magyarország az elhunytak számát tekintve jobban áll, mint az uniós átlag – közölte, arra kérve az ellenzéki képviselőket, hogy „ne szurkoljanak ilyen látványosan a vírusnak”.

Az az új eljárás, amelyet az EU be akar vezetni, bemondásos alapon működne, ez a fő probléma vele. A migrációs akcióterv alapján pedig több tízmillió embert engednének be, adnának szavazati jogot és lakást nekik – mondta.

Kijelentette: az ideológiai nyomásgyakorlásra nemet mondanak, és ha nincs megállapodás, akkor is mehet tovább az uniós források költése.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a jobboldalon van következménye a cselekedeteknek, a baloldalon viszont sosem, ott nincs szembenézés, bocsánatkérés és lemondás, csak folyamatos kioktatás.

A baloldalnak nincs alapja, hogy erkölcsi ügyekben bárkit számon kérjen – közölte. Hozzátette: a jobboldalon mindenki vállalja a felelősséget, ez a nagy különbség a baloldali pártokhoz képest.

Dömötör Csaba a fővárosi busztender ügyével kapcsolatban kifejtette: a fővárosban tudták, hogy zavaros a nyertes cég, mégis megkötötték a szerződést vele, majd megpróbáltak tagadni.

Ha tisztább viszonyokat szeretnének a közéletben, mielőbb tisztázzák ezt az ügyet – kérte az ellenzéktől.