Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy hírek szerint Kövér László kabinetfőnökéről kiderült: egy olyan budai luxusvillában lakik, amelyet egy határon túli fiatalokat segítő alapítvány vásárolt. „Kövér László és köre” a leghangosabbak az erdélyi magyarok támogatásában, mégis ellopták a határon túli fiataloknak szánt pénzt – jelentette ki.

Megjegyezte: az alapítvány „elfelejtette bevallani” a külföldről kapott támogatást.

Kitért arra: Kósa Lajos szerint a kormány vásárolta meg a Pegasus szoftvert, beismerték, hogy titkosszolgálati eszközökkel figyelnek meg ellenzéki politikusokat. A kormány semmilyen eszköztől nem riad vissza, de már többen vannak a kormányváltást akarók, a dühös nép el fogja kergetni a kormányt – vélekedett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt: ennek a kormánynak kellett eltakarítania a romokat a „baloldali ámokfutás” után, majd országépítésbe kezdett. A belügyminiszter már adott tájékoztatást Pegasus-ügyben – közölte, hozzátéve: 2010 előtt használták a szolgálatokat politikai célokra.

Azt is mondta: az említett alapítvány magánadományokból működik, semmilyen közpénzt nem kezel, így a kormánynak ebben az ügyben nincs hatásköre. Az alapítvány minden kiadása és bevétele nyomon követhető, nyilvánosan elérhető – fűzte hozzá.

Azt kérte a képviselőtől, hogy ha szeretne tenni valamit a közvagyon érdekében, győzze meg a pártelnökét, hogy ne adja el a Városházát.

Az államtitkár kifogásolta, hogy a képviselő szerint a kormány semmit nem tesz a határon túli magyarokért. Azzal, hogy az ország erősödik, a külhoniakért is többet tudnak tenni – mondta. Hozzáfűzte: az ellenzék kampányolt a határon túli magyarok ellen, és ez a kormány tette helyre ezt a „traumát”.

Korábban írtuk