Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pálinkás Szilveszter katonai szakértő és Csórics Balázs színművész, főszereplő a S.E.R.E.G. című, a Megafilm Service Kft. által forgatott, a TV2-n ősszel debütáló sorozat médianapján az újdörögdi romvárosban 2024. március 26-án
Hirdetés

A tárcavezető hangsúlyozta: az ősszel bemutatandó sorozat célja, hogy rávilágítson, jó a Magyar Honvédséghez tartozni.

Az alkotás üzenete pedig az, hogy hívják és várják a fiatalokat területvédelmi tartalékosnak a seregbe – tette hozzá.

Azt mondta, itt volt az ideje annak, hogy a közönség megismerje, mi történik a hadseregben. Mindezt a szakma legjobbjaival mutatják be a sorozat készítői.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke úgy fogalmazott: az elmúlt 20-25 évben a társadalom elszakadt a hadseregtől, ezen változtatnának az alkotók. Cél, hogy mindenki büszke lehessen a filmsorozatra.

Korábban írtuk

Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója azt mondta, „a legütősebb történeteknek közük van a katonasághoz”. Hozzátette: régóta nem született a magyar honvédség életét bemutató alkotás. A TV2 igyekszik a lehető legtöbb emberhez eljuttatni a sorozatot – fűzte hozzá.

A filmsorozat 15 forgatási helyszínen, mintegy 130 stábtaggal készül 77 napon át Dombrovszky Linda rendezésében, Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerekkel, Csórics Balázs főszereplésével, és Pálinkás Szilveszter katonai szakértővel.

A hat epizódból álló sorozat gyártója a Megafilm Service Kft. A filmsorozat a Nemzeti Filmintézet Zrt. támogatásával és a Honvédelmi Minisztérium együttműködésével valósul meg, koprodukciós partner a TV2 Média Csoport Zrt.