Szél Bernadett döntött: lemond az LMP éléről – adta hírül az Index.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

A társelnöki és a frakcióvezetői posztról is lemondott az LMP-ben Szél Bernadett. A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt távozik, mert nem akar olyan „rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.”

Szél Bernadett lemondott az LMP-ben betöltött összes pozíciójáról: a társelnöki posztról, illetve a frakcióvezetőségről is. Az erről szóló hír a Borsod24 nevű oldalon jelent meg először, de az Indexnek is megerősítették az LMP-ből.

A Borsod24 cikke szerint Szél Bernadett azt mondta, „egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez”, illetve azt: nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.

FRISS  – Szél Bernadett maga erősítette meg: lemondott

Szél Bernadett Facebook-oldalán erősítette meg a sajtóhíreket: valóban lemond az LMP-ben betöltött tisztségeiről:

Lemondtam az LMP-ben viselt összes tisztségemről, konkrétan a társelnöki posztomról és a frakció vezetéséről. Mivel befolyásom nincs és nem is lehet az etikai bizottság működésére, tiltakozásom csak úgy tudom kifejezni, ha minden pozíciómról lemondok és ezt meg is teszem. Nem tudom elfogadni ezt a bizarr kampányzárást: egy párt nem bánhat így a saját embereivel, kampánymunkát így megköszönni nem lehet és itt bőven nem rólam van szó, és nem is csak azokról, akik büntetést kaptak, hanem mindenkiről, aki velünk dolgozott.

Számvetéséből például kiderül, értékelése szerint demokráciával nem találkozott itthon politikusi karrierje során:

Jól tudjuk, sok szempontból járatlan út az enyém, az utcáról jöttem a politikába és bár demokráciába készültem, abban még sosem politizálhattam.

Szél Bernadett a Magyar Hangnak adott interjúját osztotta meg közösségi oldalán. Az interjúból kiderül:

  • Szél Bernadett az LMP-ből nem lép ki, mert: „Van a pártstruktúra, ami nem jó – vagy nem jól működtetjük – és van a mögöttes tartalom, maga az LMP – mint eszme, vízió –, ami működik. És az jó. És ez az, amivel én azonosulni tudok.”
  • Döntését úgy jellemzi: „Az én döntésem arról szól, hogy az LMP nem viselkedhet így a saját tagjaival és vezetőivel szemben. Ez a kritikám a párt felé.”
  • Arra a kérdésre, hogy: „Tehát, ha jól értjük, nem zárja ki azt, hogy valamilyen pártok fölött álló mozgalomban részt vegyen”, úgy válaszolt az interjúban: „Az LMP-hez kötődöm, viszont semmi jónak nem leszek az elrontója.”

Lemondtam az LMP-ben viselt összes tisztségemről, konkrétan a társelnöki posztomról és a frakció vezetéséről. Mivel…

Gepostet von Szél Bernadett am Dienstag, 21. August 2018