Ez a nyolc év jól sikerült

Jól sikerült ez a nyolc év, „jobban, mint ahogy vártuk” – értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: az igazi kihívást az idősíkok jelentik, hiszen figyelembe kell venni, hogy a mai már a 20. évértékelő beszéd és azt, hogy az elmúlt 8 évet kell értékelni.

Hozzátette: ez a nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk. „Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük, 10 év alatt egymillió munkahelyet vállaltunk, és már több mint 700 ezernél tartunk” – fogalmazott a miniszterelnök.

Még közel sem értünk a munkánk végére

Még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven – mondta Orbán Viktor. Mint fogalmazott, azt kívánja Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen.

A kormányfő értékelése szerint az ország már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne.

State of the nation address 2018. Hungary first!

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 18. Februar 2018

Nekünk Magyarország az első

Nekünk Magyarország az első – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott évértékelőjében.

A kormányfő úgy fogalmazott: „mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk”.

Azt is kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, „hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná”. Szavai szerint Magyarországon „süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás”.

Budapesten a világos beszéd a divat, „Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk” – jelentette ki Orbán Viktor.

Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte

Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte – fogalmazott Orbán Viktor, jelezve: ez különbözteti meg pártját a többitől.

A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel.

Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van – vélekedett a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is leszögezte: „azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység”.

Sikeresen megvédtük déli határainkat, de Nyugatról veszély fenyeget

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, „stabilan állunk a lábunkon”, Nyugatról azonban veszély fenyeget – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok „hozzák a fejünkre”, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, „azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt”.

Most az a „divatos nóta” – folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat – mondta Orbán Viktor.

Nem fogjuk tétlenül nézni a Soros-terv végrehajtását

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő első lépésként hivatkozott a Stop Soros törvénycsomagra, kifejtve: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, „legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok”.

„Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is” – emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

A teljes beszéd olvasható lesz a Demokrata február 21-i, szerdai számában.

MTI, hirado.hu, demokrata.hu