Hirdetés

Mint írják, beszédében a tárcavezető a Fidelitas 25 éves fennállása kapcsán rámutatott, hogy ennyi idő alatt „nem csak politikusok, hanem komplett politikai szervezetek, pártok is jönnek-mennek”.

„Ki emlékszik már az 1994 és 1998 közötti koalíció kisebbik pártjára? Lassan már a nagyobbra sem emlékszünk” – mondta példaként.

Szerinte azonban „ahogy a Fidesz képviseli a politikában a stabilitást, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, ugyanezt teszi a Fidelitas a politikai ifjúsági szervezetek világában”.

„A tény, hogy az elmúlt 25 esztendőben a fidelitasosok végig ragaszkodtak az értékeikhez, végig ragaszkodtunk ahhoz, hogy mi igenis patrióták vagyunk, igenis keresztény alapokon állva politizálunk, igenis a keresztény értékeket tartjuk fontosnak, igenis értéknek tartjuk az egymás iránti tiszteletet és megbecsülést, ma valóban lázadás az Európát, sőt az egész világot uralni akaró liberális mainstreammel szemben” – fogalmazott.

Szijjártó Péter ezt követően a koronavírus-járványról és annak gazdasági hatásairól beszélt, mondván, az elmúlt másfél évben egyszerre kellett az emberek életét és munkahelyét is megmenteni.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Ha nem álltunk volna stabil alapokon, (…) akkor bizony nagy baj is lehetett volna. Lehet, hogy azokra hallgattunk volna, akik szerint az ideológiai dogmák fontosabbak, mint hogy emberéleteket mentsünk” – jelentette ki.

Leszögezte: a kormány azonban a legnehezebb időkben is ragaszkodott a politikai családja értékeihez, helyes döntéseket hozott, és sikerrel tudta kezelni az eddigi járványhullámokat. Ennek nyomán beruházási rekord született, megmentettek 270 ezer munkahelyet és megalapozták a több mint 6 százalékos gazdasági növekedést idénre – húzta alá.

„Nektek, nekünk, a Fidelitasnak is ez a legnagyobb ereje, a stabil és állandó értékrend, valamint az ahhoz való ragaszkodás” – hangsúlyozta a tárca tájékoztatása szerint.