Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

Tóth Bertalan Debrecen főterén, hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján az osztrák alkancellár ügyére utalva azt mondta, „ami most Ausztriában történt, azt jelenti, hogy a szélsőjobboldali populista politikusok, akik Európa szétverésén dolgoztak és dolgoznak, egyszerűen lebuktak, lehullt a lepel”.

„Ami Ausztriában egy videofelvételen szerepel, azt mi nap mint nap megéljük Magyarországon. A magyar miniszterelnök ilyen politikusokkal köt szövetséget, ilyen politikusokkal akar olyan európai együttműködést, ami Európa szétverésén dolgozik” – jegyezte meg, hozzátéve: „azt látjuk, hogy semmi más nem érdekli őket, csak a saját hatalmuk biztosítása, bebetonozása, és ezért képesek elárulni a saját hazájukat”.

„Mi azon dolgozunk, hogy megteremtsük az európai egység és egységesülés további folyamatát, ami a szociális Európáról szól. Szociális fordulatra van szükség: európai minimálbérre, európai minimál nyugdíjra és európai minimál családi pótlékra” – tette hozzá.

Tóth Bertalan szerint szükség van zöld fordulatra is, ezért kötötték a Párbeszéddel azt „a piros-zöld szövetséget, amely egyetlen szövetségként tudott egyetlen közös listát állítani az EP-választásra.

Az utcafórum keretében tartott tájékoztatón az MSZP listavezetője fontosnak nevezte a migráció kérdését, ”amiben egységesen kell fellépni„. ”A migráció közös kihívás az EU számára, de itt is a közös megoldás az, amely kezelheti és megoldhatja a problémát„ – jelezte.

Gurmai Zita országgyűlési képviselő, EP-képviselőjelölt kijelentette: Európa ismét veszélyben van, ezért fontos a május 26-i választás, mert ”nemcsak arról döntünk, kik képviseljék hazánkat az Európai Parlamentben, hanem arról is, többségük lesz-e azoknak, akik szét akarják verni azt: Orbán Viktornak és populista barátainak„. Ez a választás igazi tétje – fűzte hozzá.

Élőben Debrecenből!

Gepostet von Dr. Tóth Bertalan am Montag, 20. Mai 2019