Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz eddig állandóan csak kifogást keresett arra, miért nem akarja adómentessé tenni a minimálbért, holott pénz van rá.

Hirdetés

Elmondta, az MSZP adómentes minimálbérre vonatkozó javaslata 300 milliárd forintból megoldható és azonnali segítséget jelente a legkisebb keresetűeknek.

Felidézte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég azzal utasította el a szocialisták javaslatát, hogy a kormány fontosabbnak tartja a minimálbér fokozatos növelését.

Ha fontosabbnak tartják a minimálbér növelését, miért biztosítanak adómentességet a 25 év alattiaknak? – kérdezte. Hozzátette: nem a fiatalok adómentességével van gond, azt nem értik, hogy lehet az, hogy az egyik esetben az adómentességgel, a másik esetben viszont a minimálbéremeléssel érik el kitűzött célt.

Korábban írtuk

Kitért arra, idén 3,67 százalékkal emelkedett a minimálbér, ez havi 4321, napi 144 forintot jelent.

Közölte, az MSZP javaslata alapján a legkisebb keresetűek havonta 25 ezer, évente 300 ezer forinttal kapnának többet.

Megjegyezte: az MSZP honlapján található bérkalkulátor segítségével a 321 ezer forint alatt keresők kiszámolhatják, mennyivel kapnának többet, ha bevezetnék az adójóváírást.

Van pénz a minimálbér adómentessé tételére!

Komjáthi Imre: Van pénz a minimálbér adómentessé tételére!Mi, magyar szocialisták vállaljuk, hogy:👉 Megemeljük és adómentessé teszük a minimálbért❗👉 Csökkentjük a kisjövedelmek adóját, így több pénz jut a dolgozóknak❗Számoljon velünk! www.mszp.hu/berkalkulator2022

Posted by Magyar Szocialista Párt on Wednesday, May 5, 2021