Fotó: MTI/Marjai János

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök telefonon fejezte ki részvétét Orbán Viktor kormányfőnek és egész Magyarországnak az éjszakai olaszországi buszbaleset miatt, melyben 16-an veszítették életüket – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.Paolo Gentiloni tájékoztatta magyar kollégáját a balesettel kapcsolatban rendelkezésére álló információkról, és arról, hogy az olasz mentőegységek és egészségügyi intézmények minden tőlük telhetőt megtesznek a sérült magyarok lehető legjobb ellátásáért – ismertette a sajtófőnök. 
    
Orbán Viktor megköszönte a tájékoztatást és az olasz hatóságok munkáját. Megkérte partnerét, hogy az olasz és a magyar állami szervek alakítsanak ki szoros együttműködést annak érdekében, hogy tisztázódjanak a tömegkatasztrófa körülményei, illetve az áldozatokat és a sérülteket mihamarabb sikerüljön Magyarországra szállítani – áll a tájékoztatásban.

Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, az államfő szerint az egész ország osztozik a gyászban.

Áder János mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus buszbalesetről.

„Az elhunytak szüleit, testvéreit, hozzátartozóit, osztálytársait és tanárait ért gyász ma mindannyiunké” – írta.
    
„A szomorú hír minden édesanyában és édesapában ugyanazokat a szorongató érzéseket hívja elő, mert senki sem adhatja vissza szeretteiknek azok életét, akiket örökre elragadott ez a tragikus baleset. Lélekben közösen reménykedünk a baleset túlélőinek mielőbbi és maradéktalan felépülésében” – közölte az államfő.
    
Áder János megköszönte a mentésben résztvevők, valamint az olasz és a magyar szervek munkáját.

MTI

Veronai baleset: a diákok mellett volt tanulók, tanárok és egy család is volt a buszon