Izraelben a Hamász egy brutális és kegyetlen terrortámadást hajtott végre, ártatlanok százai haltak meg – mondta Hollik István, a KDNP képviselője az Országgyűlésben. Ezzel párhuzamosan a terror ismét megjelent az európai utcákon, és két svéd fociszurkolót öltek meg Brüsszelben – tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy a merénylő két évig szabadon járhatott, mivel 2021-ben kiutasították. Szólt arról is, hogy a bevándorlók közben Berlinben Neukölln negyedében a zsidók lakásait megjelölik.

Hirdetés

Az elmúlt hetekből jól látszik, hogy az Izraelt ért terrortámadás felbátorította az Európában lévő szélsőséges bevándorlókat. A biztonsági kockázatot tovább növelheti, hogy újabb migrációs hullám indulhat Európába, miközben a szélsőséges erők célja minél több terrorista bejuttatása a kontinensre

– mondta a KDNP képviselője.

Brüsszel ezzel szemben fel akarja gyorsítani a bevándorlást, és szerintük a migráció a probléma megoldásának a kulcsa. A migránskvótát természetesen a dollárbaloldal támogatta az európai parlamenti szavazáson – mondta Hollik István.

A tömeges migránsáradat halálos veszélyt jelent az emberek számára – így reagált Zsigmond Barna Pál Hollik István szavaira. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a brüsszeli migrációs politika megbukott, és a határok megvédése a magyar kormánynak a legfontosabb.

Európa keleti felén egy véres háború dúl, több százezer halott van eddig az ukrajnai háborúban – mondta Kósa Lajos napirend előtt. A Fidesz országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra is, hogy a Közel-Keleten is borzalmas mészárlást hajtott végre a Hamász.

A déli határon is valóságos háború dúl a migránsok részéről, célzott lövéseket adnak le a magyar és szerb járőrökre. Kósa Lajos szerint teljesen világos, hogy ez a helyzet oda fog vezetni, hogy valaki meg fog sérülni. – Ki ezért a felelős? – tette fel a kérdést.

Ha a migrációt úgy kezeli az EU, ahogyan most, akkor a határok szabad átjárhatóságát összeomlasztotta. A schengeni határok 40 százaléka jelenleg is le van zárva – tette hozzá. Ez a migráció az összes uniós értéket le fogja rombolni, mert a migráció a bűnözéssel és a terrorral jár kéz a kézben – összegzett Kósa Lajos.  

Minderre Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy soha nem látott veszélyben érzik magukat az európaiak. Nem volt példa arra, hogy zsidókat fenyegessenek Nyugaton. – Európa egyre több országában a rendőrség nem tudja fenntartani a közbiztonságot, míg Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa – mondta Rétvári Bence.

Korábban írtuk