Kiakadtak a Simicska-médiában a Troll múlt heti fotója miatt – olvasható az Echo TV honlapján.

Képernyőfotó: echotv.hu

Képernyőfotó: echotv.hu

Ungár Péter odáig ment, hogy kijelentette, „egyszer a NER-nek is vége lesz és akkor mi sem leszünk veletek méltányosak,” tette ezt három órával már az adás előtt, totálisan félreértve a fényképet, amely arra utalt, hogy Simicska Lajos úgy dobja el magától azokat, akik benne bíztak, mint a rongyot. Ungár Péterrel szembement a Figyelő, ahol ő a kisebbségi tulajdonos.

Az ellenzéki sajtó úgy gondolja, a fotó arról szól, hogy „örvendeznek az ellenzéki sajtó ellehetetlenítésén Orbán szolgái”.

Boros Bánk Levente szerint azok, akik nyavalyognak, ahhoz szoktak hozzá, hogy övék volt a vélemény-monopólium, és azt gondolták, hogy ez mindig így fog maradni, csak ez megváltozott: „Erről a szerről lejönni egészen nehéz”.

Hozzátette, hogy itt nem az egzisztenciákról van szó, hanem egy erkölcsi kérdésről: „A G-napon elhangzott egy mondat, ami sok mindent takart. Ez nem csak azt jelentette, ami ebben a rövid mondatban benne van”.

Véleménye szerint itt elváltak azok, akik Simicska Lajossal értettek egyet és azok akik Orbán Viktorral.

A Magyar Idők egyik publicisztikájából kiderül, hogy mindenki hozott egy döntést a G-napot követően. Bándy Péter hozzátette, hogy megkapták a lehetőséget egy lap létrehozására és úgy látták, hogy ezen a lappiacon erre nincs lehetőség.

„Ők választhattak, hogy Simicska Lajosnál maradnak a G-nap után és csinálnak egy újságot, ismerve Simicska Lajos természetét és azt, hogy ott tulajdonosi befolyástól mentesen nem nagyon lehet lapot készíteni, vagy esetleg megpróbálkoznak valami újjal” – fogalmazott.

A Figyelő szembement egy szerkesztőségi állásfoglalással a kisebbségi tulajdonosával, Ungár Péterrel. Szarvas Szilveszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ehhez kellett bátorság: „Ez az igazi bátorság, amikor a lapnak van egy kisebbségi tulajdonosa és a hetilap szerkesztősége egy állásfoglalásban szembemegy a kisebbségi tulajdonos véleményével. Ez az igazi bátorság, nem az amit a Heti Válasznál csináltak, hogy eladták pénzért a gerincüket”.

A teljes adást erre a linkre kattintva is megnézhetik.