A II. és III. Kerületi Bíróságon zajló eljárás tényét a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is megerősítette a Magyar Nemzetnek. Úgy tudjuk, az okirat-hamisítás és ügyvédi visszaélés vádjával is zajló ügyben februárban döntés is született, Vig Mórt pedig két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Hirdetés

Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék nemrég hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgárjogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. A lap információi szerint az ügy sértettjei többmillió forint kártérítést szeretnének.

A dollárbaloldal bizalmi embere a számlagyáros testvére

Vig Dávid jól ismert a magyar közéletben, a Soros-hálózat fontos magyarországi láncszeme, hiszen milliárdos összegek felett rendelkező, illetve komoly külföldi támogatást kapó, a tőzsdespekuláns befolyása alatt álló szervezeteknél volt bizalmi állásban, többek között az Open Society Foundations-ben.

Az Open Society Foundations az, amely több mint tízmilliárd forinttal tőkésítette fel magyarországi hálózatát. Ide köthető az Amnesty International hazai szervezete is, amelyről tudható, hogy nem egy esetben a hazánk elleni külföldi támadásokhoz kreált muníciót. A szervezet ezen felül nekiment a bírósági hivatalnak és lépten-nyomon kritizálta az igazságügyi rendszert, továbbá hathatós intézkedéseket követeltek a korrupcióellenes harccal összefüggésben.

Korábban írtuk

Ha kíváncsi a teljes cikkre, olvassa el a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!