Fotó: parlament.hu (képernyőfotók, szerk.)
Hirdetés

Tompos Mártom (Momentum) arról beszélt, hogy 2003-ban az emberek döntő többsége Európa mellett szavazott a népszavazáson, egy lépést téve a szovjet múlt elhagyása felé, az orosz észjárás ellen. Az orosz észjárás az államot helyezi előtérbe, a monopolhelyzetekre törekszik – mondta.

Azt kérdezte a miniszterelnöktől, miért viszi az orosz irányba az országot.

Orbán Viktor azt mondta: fontos a fiatalok véleménye, de az túlzás, hogy miközben ő és a parlamentben többen éltek a szovjet világban, a képviselő most elmagyarázza nekik, milyen volt az. Magyarország 2010-ben olyan helyzetben volt, hogy az energia-, a média- és bankszektor nagy része külföldi kézben volt, és azzal a programmal nyertek választást, hogy a stratégiai ágazatokban nemzeti tulajdonra van szükség – idézte fel. Hozzáfűzte: ma ezekben a szektorokban nagyarányú nemzeti tulajdon van, és ez így van jól.

Tompos Márton viszonválaszában közölte: a miniszterelnök egész mást mondott korábban, mint most, cáfolja az évekkel korábban tett kijelentéseit. Hol van az az ember, akinek milliók hittek? – kérdezte.

Korábban írtuk

Orbán Viktor kiemelte: valóban van egy gondolkodásbeli különbség köztük, a kormánypártoknak ugyanis Magyarország az első. Azt javasolta a képviselőnek, hogy a nyugati átláthatóság tekintetében tanulmányozza a Pfizer-vakcinák ügyét.