„A Fidesz gyűlöletkeltéssel próbálja meg leplezni a sikertelenségét” –napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 27. April 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) úgy fogalmazott, a Fidesznek úgy kell az ellenségkép, mint egy falat kenyér annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezés kudarcáról.

A képviselő szerint a kabinet ezért próbál meg ellenségképet gyártani az ellenzékből és a főpolgármesterből.

Tordai Bence szégyenlegesnek minősítette, hogy „náci beszéd van a Magyar Nemzetben” és a „mai kormánypárti lapok az ellenzéki képviselőnőket prostituáltnak nevezik”. Közölte, bíróságon vesznek elégtételt azért a rágalomhadjáratért, amit a kormányoldal folytat Szabó Tímeával, a Párbeszéd társelnökével szemben, és aki emiatt halálos fenyegetések tucatjait kapja.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt kérdezte, az ellenzék miért nem büszke a járvány elleni magyarországi fellépésre, ehelyett miért vezeti félre a magyar embereket.

Dömötör Csaba azt javasolta Tordai Bencének, hogy ne támadják a határon túli magyaroknak adott támogatást és ne álhíreket terjesszenek, hanem legalább azokban a várásokban vegyék ki a részüket a védekezésből, ahol a választók cselekvéssel bízták meg őket.

„Legalább erre a pár hétre tekerjék lejjebb az indulatgenerátort és szálljanak be az összefogásba” – mondta az államtitkár.