Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a politikának két modellje van: a normális, amely megfogalmaz egy víziót és kijelöli a célokat, amelyeket igyekszik elérni. A másik a fideszes modell, amely a folyamatos harcról és a másik legyőzéséről szól – mondta.

Kiemelte: Orbán Viktor nem képes veszíteni és mindent alárendel a győzelemnek, ennek érdekében kész átírni a szabályokat is. A Fidesz egy nemlétező mozgalom ellen küzd, a diákok ellen pedig karhatalmi erőket vetett be – jelentette ki.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára minderre úgy reagált, hogy bármilyen tüntetésről van szó Magyarországon, fontos tisztázni, hogy ma bárki elmondhatja a véleményét, ami nem volt mindig így, például 2006-ban sem. Akik pedig ezért felelősek, azokkal a Párbeszéd közös listán indult – emlékeztetett. Hozzátette: a Jobbik elnökének korábbi kijelentéseivel kapcsolatban nem emelt kifogást a Párbeszéd, hanem ezzel a párttal is közös listán szerepelt.

Kitért rá: a miniszterelnök valóban győzni szeretne és szeretné, ha Magyarország a mostani időszak győztese lenne. Ez jelenti a stabil gazdasági növekedést, a családok támogatását, az idősek segítését, a nemzeti tulajdon megerősítését, és azt, hogy legyen végre vége a háborúnak – hangsúlyozta.

Korábban írtuk