Hagyjanak fel a halálos hazugságokkal!

Hagyjanak fel a halálos hazugságokkal! – azonnali kérdésem a parlamentben#Párbeszéd

Posted by Tordai Bence on Monday, April 12, 2021
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) azt kérte a kormánytól, ne terjesszen „halálos hazugságokat”. Ezek közé sorolta, hogy a koronavírus-járványt csak az oltásokkal lehet megállítani. Szerinte oltani kell, de számos ország bebizonyította – mielőtt vakcinához jutott volna -, hogy teszteléssel, kontaktkutatással, okos adatalapú kormányzással, célzott intézkedésekkel megállítható a járvány.

Azt is aljas hazugságnak nevezte, hogy már az első oltás is védettséget nyújt az első pillanattól kezdve. A második oltás után két héttel alakul ki a teljes védettség – hangsúlyozta. Ugyancsak „halálos hazugságnak” nevezte, hogy egy 10 milliós országban 2,5-3 millió ember beoltása után kialakul a nyájvédettség.

Nagy István agrárminiszter rögzítette, minden ember élete fontos, azért kell küzdeni, hogy megmentsenek minden emberéletet.

Szerinte amiről a képviselő beszélt, az a megelőzéshez tartozik, de az sohasem szolgálja az ellenanyag kialakulását a szervezetben, ezért a két dolgot együtt kell érvényre juttatni.

Korábban írtuk

Szólt a kedvező magyar oltottsági adatokról, majd azt mondta, minden ilyen felszólalást, mint amilyen a képviselőé, azt erősíti az emberekben, „mégsem kell oltakozni”. Kérem, ne tegye ezt! – mondta, hozzátéve: az első oltás már 50-70 százalékos védettséget jelent.

Közölte, majd a járvány végén lehet mérleget vonni a járványkezelés sikerességéről az előző évek halálozási adatait is megvizsgálva.