Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) egy, a hétvégén kiszivárogtatott 2020-as hangfelvétel kapcsán arról beszélt: Kövér László „hatalmával visszaélve azt a törekvést próbálja megvalósítani, hogy hazánkat egy pártállami diktatúra irányába sodorja”. Szerinte a házelnök a felvételen arról próbálta győzködni a nemzetbiztonsági szolgálatok, a titkosszolgálatok vezetőit, hogy „a Magyarországra leselkedő legnagyobb nemzetbiztonsági veszély az ellenzék lenne”.

Hozzátette: a Fidesz meghatározó politikusa szerint az nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy „kémeket telepítenek ide gyakorlatilag állami segédlettel Oroszországból és Kínából”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett: a házelnök személyesen is küzdött egy diktatúra ellen, és megjegyezte azt is, hogy Kövér László szavait nem először forgatják ki. Hangsúlyozta: az ellenzéki állításokkal szemben a házelnök nem politikai szereplőket nevezett meg kockázatként, hanem azt a politikai helyzetet, hogy két egymást kizáró állam- és nemzetkép létezik a politikán belül.

Dömötör Csaba arra is rámutatott: az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy nyilvános fórumon viszont „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezte azokat a magyarokat, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat és ellenzik a migrációt.

Korábban írtuk