Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy pártja az elmúlt időszakban a zöld politika képviselőjeként formálta a közgondolkodást, és a jövőben azért dolgoznak majd, hogy minél erősebbé váljon a zöld politika Magyarországon.

Úgy fogalmazott: „a klímakatasztrófa ránk rúgta az ajtót”, és a klímaválság a legkiszolgáltatottabb, legalacsonyabb jövedelmű rétegeket viseli meg a legjobban. Értékelése szerint a Fidesz kizsákmányolja a természetet és az embereket is. Ezért zöld fordulatra van szükség a politikában – hangoztatta.

Azt is mondta, nemcsak a környezetvédelmet, a társadalmi sokszínűséget is sokra tartják, ezért kiemelt feladatának tarja a párt a romák és az LMBTQ-emberek képviseletét.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára úgy reagált, a magyar vidék és környezetvédelem messze magasabb szinten áll, mint azt az ellenzéki politikusok gondolják. „Önök beszélnek róla, mi pedig tesszük a dolgunkat” – fogalmazott, hozzátéve, az elmúlt időszakban számtalan beruházással, szabályozással erősítette a kormány a környezetvédelmet.

Korábban írtuk

Kitért arra is: a Kárpát-medence különleges adottságai miatt speciális környezetvédelmi szabályozást igényel.

Elmondta azt is, a kormány a következő hetekben, hónapokban egy olyan, részben a korábbi programokat folytató, átfogó vízgazdálkodási tervet készít, amellyel növelik az ország vízmegtartóképességét, a talajvíz-feltöltést.