Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Toroczkai László (Mi Hazánk) hazaárulásnak nevezte azt, hogy a baloldal a legutóbbi választáson külföldről fogadott el jelentős támogatást. Kijelentette ugyanakkor azt is: a kormány sem védi a szuverenitást, hiába terjesztette be szuverenitásvédelmi törvénycsomagját.

Álságosnak ítélte, hogy a kormány nem nyilatkozik arról: átadja-e a magyar emberek egészségügyi adatait az Egészségügyi Világszervezetnek.

Azt is mondta: a kabinet a digitális állampolgársági program által éppen azoknak a nemzetközi üzleti köröknek adja át a magyarok adatait, amelyek a baloldalt támogatták.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szintén elképesztőnek ítélte azt a nagyságrendet, amilyen mértékben a baloldalt támogatták külföldről.

Korábban írtuk

Közölte: a baloldal döntésébe is „beépültek a dollárok”, például akkor, amikor a fegyverküldés kerül szóba Ukrajnának vagy a szankciók kérdésekor.

A digitális állampolgárságról szóló programról szólva cáfolta, hogy az adatok illetéktelenek kezébe kerülnének. Az állam nem fog több adatot kezelni, mint eddig – szögezte le, és kijelentette: az adatokat inkább a baloldaltól kell félteni.

Az állam az ügyintézést szeretné megkönnyíteni a programmal, amelyet szerinte politikai okokból támadnak.