Hirdetés

Máig nem térek napirendre – nyilatkozta a vármegyei lapnak Boczonádi János üzemeltető. Szerinte nemhogy ilyenre, de még hasonlóra sem volt példa.

Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt – idézte fel az üzemeltető. A csapat erre hevesen reagált, és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre.

Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke a történteket úgy magyarázta a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották a híveit, ezzel tovább hergelte a néhány száz fős hallgatóságot.

A beszéd nem sokkal később erőszakhoz vezetett: a gyűlés után a szimpatizánsok körbevették a kávézót, többen ütni kezdték az üveget, ami végül megrepedt.

Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része – tette hozzá az üzemeltető, aki jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

Korábban írtuk

Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyretenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt

– közölte Boczonádi János, aki nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett.

Felhívta a figyelmet, hogy az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső részét, illetve az út felőli oldalt nem tudják használni a vendégek fogadására.

Hogy mikor sikerül helyreállítani a kárt, egyelőre nem tudni, a kávézó mindenesetre önkormányzati tulajdonú ingatlanban üzemel.

(forrás)

A hírre Varga Judit volt férje a következő közleménnyel reagált:

„A propaganda által a tatabányai Turul Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett.

A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna.

Felszólítom a hazugságokat terjesztő sajtótermékeket, hogy haladéktalanul tegyék közzé ezt a nyilatkozatot változtatás nélkül.”