Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) az Orbán-kormány „bravúrjairól”, a 25 százalékos pénzromlásról, a 40-50 százalékos élelmiszerdrágulásról, a 14 százalékos reálbércsökkenésről, a nyugdíjak elértéktelenedéséről beszélt, egyedülálló teljesítménynek nevezve ezeket. Szólt arról is, hogy a kormánynak az uniós források megszerzése ügyében nem sikerült előrelépni, miközben az ország kilenc hónapja recesszióban van. Orbán Viktor fizetése 135 százalékkal emelkedett – jegyezte meg.

Szerinte a kormánypártokat nem zavarja, hogy egyre kevesebb a tanár, egyre nagyobb a válság a szociális ágazatban. A minőségi oktatásért kiálló fiatalok hangját könnygázzal, gumibottal próbálják meg elnyomni – mondta, úgy értékelve, a Fidesznek sikerült megvalósítania azt, ami ellen 33-34 éve tüntetett. Szerinte a kormánynak az az érdeke, hogy az iskola engedelmes alattvalókat neveljen, akik majd mehetnek a kínai akkumulátorgyárba dolgozni.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MSZP teljesítményét értékelte. Elmondta, az a nem mindennapi, amit a szocialista párt tett az elmúlt években, eljutott a 40 százalékos támogatottságtól a törpepárti létig.

Szóvá tette, hogy a szocialista párt hogyan kezelte az inflációt, a nyugdíjak és a jövedelmek emelését válság idején.

Korábban írtuk

Az inflációval kapcsolatban azt mondta, háború van, amit a baloldal támogat és ha rajtuk múlna, akkor az ország fegyvert szállítana Ukrajnába és nem érkezne olaj a Barátság-kőolajvezetéken. Szerinte joggal lehet azt gondolni, hogy az MSZP egyetért a DK-val, amely mindent megtesz azért, hogy ne érkezzenek uniós források az országba.

Kijelentette, a kormány lehetőségeihez képest mindent megtesz, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést.