Újjáépítésre van szükség!

A kormány arról beszél, hogy egy magyar sincs egyedül. Nagyon rossz hírem van: De! Nagyon sokan vannak egyedül!500 ezer gyermek éhezik az országban, 3 millióan élnek létminimum alatt és több százezer nyugdíjas él szegénységben. Az egészségügy helyzete katasztrofális, a digitális oktatással eszközök és tudás híján a gyermekek egyharmada kiesett az oktatási rendszerből. A gazdaságban az első dolguk a haverok, rokonok mentése volt, miközben több mint százezer munkahely szűnt meg az országban.Tisztán látszik, hogy újjáépítésre van szükség. Újjá kell építeni a szociális hálót, az egészségügyet, az oktatást és a gazdaságot is!Emeljék meg a családi támogatásokat, emeljék meg a nyugdíjat, kezdjék meg az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását! Emeljék meg a Magyar Orvosi Kamara javaslata alapján az egészségügyi dolgozók bérét és legyen önálló egészségügyi minisztérium, felelős vezetővel! Biztosítani kell, hogy senki ne essen el az oktatástól és mindenki férjen hozzá a megfelelő tudáshoz! A gazdaságban pedig ne közmunkában gondolkodjanak: az önkormányzatokon keresztül fogjanak hozzá egy zöld, épületszigetelési programnak, teremtsenek ott munkahelyet és hosszú távon megtérülő beruházásokba fektessék a pénzt! Építsenek bérlakásokat az önkormányzatokkal közösen, hogy a fiatalok el tudják kezdeni az életüket!Erről beszéltem ma napirend előtt a Parlamentben.👉 Ha egyetértesz, oszd meg a videót, hogy minél többekhez eljusson!

Gepostet von Dr. Tóth Bertalan am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arra szólított fel: újjá kell építeni a kormány által 2010 óta szétszakított szociális hálót, a gazdaságot és az oktatási rendszert. Azt követelte a kormánytól, hogy emelje a családi támogatásokat, a minimálnyugdíjat, valamint az egészségügyi dolgozók bérét, és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot.

Hozzátette: a gazdaság újjáépítése érdekében épületszigetelési és bérlakásépítési programokat kell indítani, valamint újjá kell építeni az oktatási rendszert is, a gyerekeknek biztosítani kell a járvány második hullámára a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket.   

Rétvári Bence államtitkár hangsúlyozta: nem az MSZP-n múlt a sikeres járvány elleni védekezés, hiszen a gyors döntések meghozatalához a párt nem járult hozzá a parlamentben. Hangsúlyozta: míg Magyarország a legjobb egyharmadban van a fertőzöttség tekintetében Európában, addig a Karácsony Gergely vezette Budapestnél rosszabb adatokkal csak 5 európai főváros rendelkezik.

Korábban írtuk

Kiemelte: a szocialisták csökkentették a egészségügyi dolgozók bérét a válság ideje alatt, a mostani kormány viszont emeli a béreket.