Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság (korábbi nevén Háttér Társaság a Melegekért) és további tizenkét „civil szervezet”, illetve az őket támogató baloldal kampánya a gyermekvédelmi népszavazás ügyében részben „sikeres” volt, a több, mint három és fél millió „nem” szavazat mellett leadott másfélmillió érvénytelen voks miatt a referendum eredménytelen lett.

Erre hivatkozva az említett szervezetek a gyermekvédelmi törvény „haladéktalan” visszavonását követelik.
„Győzedelmeskedett a szeretet a gyűlölet felett”, „csodálatosak vagytok egytől egyig” – értékelt a Facebook-oldalán az Amensty, miközben a többhavi hergelés, illetve az érvénytelen szavazáshoz adott pontos útmutatások következtében másfél millióan rajzolták tele nemi szervekkel vagy „csak” virágokkal, bogarakkal, cicákkal és kutyusokkal a szavazólapokat – sokan színes ceruzákkal érkeztek e célból, nyilván a demokrácia minél nagyobb dicsőségére –, miközben a szavazóhelyiségek előtt hosszú sorok álltak az időigényes illusztrációk miatt.

Kilencvenkilenc százalékos feldolgozottságnál a négy kérdésre adott válaszok a következőképpen alakulnak. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? Érvényesen szavazott: 3 630 516 fő, érvénytelenül szavazott: 1 591 604 fő, nemek száma: 3 355 258. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Érvényesen szavazott: 3 601 536 fő, érvénytelenül szavazott: 1 620 584 fő, nemek száma: 3 455 695. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? Érvényesen szavazott: 3 593 518 fő, érvénytelenül szavazott: 1 628 602 fő, nemek száma: 3 427 753. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? Érvényesen szavazott: 3 591 354 fő, érvénytelenül szavazott: 1 630 766 fő, nemek száma: 3 420 236.

A Védett Társadalom Alapítvány az eredményekre reagálva hangsúlyozta: a gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson a kérdésekre adott válaszokra az elsöprő többség nemmel válaszolt, mivel azonban a referendum jogilag nem tekinthető érvényesnek, tartalmilag nem köti az Országgyűlést abban, hogyan tesz eleget a kiskorú gyermekek erkölcsi fejlődését befolyásoló szexuális tartalmakkal kapcsolatos, több mint hárommillió magyar által kinyilvánított egyértelmű népakaratnak. Ezért a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottsága javasolja, hogy az Országgyűlés a Polgári Törvénykönyv személyiségi jogvédelmi részét terjessze ki a kiskorúak erkölcsi fejlődésével kapcsolatos szülői rendelkezési jogra.

Hirdetés

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Hírlap honlapján olvashat.

Korábban írtuk