A politikus – az állítólagos megfigyelési ügyre utalva – megerősítette, hogy sem ő, sem az MDF nem fél a politikai alvilágtól, majd hangsúlyozta, hogy sem Gyurcsány Ferencet, sem Orbán Viktort nem fogja hatalomra segíteni. Ugyanezt az üzenetet a Demokrata Fórum a 2006-os országgyűlési választások kampányában jelképesen kőbe is véste.

Dávid Ibolya egyébként Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök érvelését vette át, amikor a Fideszre utalva arról beszélt, hogy az ellenzék vezető pártjának nincs programja. Dávid Ibolyának eredetileg lett volna kihívója, de Almássy Kornél visszalépett, miután valakik eljuttatták a pártelnöknek a megfigyelési ügy politikai szálát kirobbantó hangfelvételt, amelyet a titkosszolgálat rögzített.

A magát a normális Magyarország pártjaként hirdető Demokrata Fórum eredetileg nem akarta beengedni sem Almássy Kornélt, sem a politikus támogatóit a kongresszusra. Végül valamennyien bemehettek, sőt Almássy szavazhatott is. Ez különös fordulat azután, hogy egy péntek esti tévéműsorban Csapody Miklós frakcióvezető-helyettes még azt bizonygatta, Almássy a párttagságát is elveszítette azzal, hogy az MDF-frakcióból kizárták.

Nem szavazhatott viszont az MDF budapesti választmányának az a hat tagja, akiket péntek este delegáltak a tisztújító gyűlésre. Budapesten Almássy Kornél az MDF elnöke. Nem kapta meg a szavazójogot az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke sem, akit szintén Almássy hívének tartanak. Dávid Ibolya volt riválisát egyébként tapssal köszöntöttek a csarnokban.

(hírTV)