Orbán Viktor már januárban arról beszélt, hogy ha újra kormányt alakíthat, minden marad a régiben, vagyis az elmúlt években kiépített családtámogatási elemek megmaradnak hosszabb távon is, a lejárók esetében pedig hosszabbítás várható. A Fidesz–KDNP végül minden korábbinál erősebb felhatalmazást kapott a választásokon, az Országgyűlésben ismét kétharmados többsége van.

Hirdetés

Csakhogy időközben háború kezdődött a szomszédunkban, a magyar kormány viszont éppen azért döntött a rezsi- és honvédelmi alap felállításáról, illetve a nagyvállalatokat sújtó extraprofit-különadó kivetéséről, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter már az extraprofit-különadó bejelentésekor hangsúlyozta, hogy tilos hozzányúlni a családtámogatásokhoz.

Mindez beleillik abba az elvbe, amelyet 2010-es kormányra kerülése óta szem előtt tart az Orbán-kormány. Jelesül, hogy

Korábban írtuk

az elemről elemre, támogatásról támogatásra felépített családtámogatási rendszerhez folyamatosan mindig hozzátettek, de nem vették el, nem szüntették meg egyetlen általuk bevezetett elemét sem – ahogy ez most, az elhúzódó háború árnyékában sem lesz így.

A babaváró támogatás a legnépszerűbb támogatási elem, amelyet három év alatt már 220 ezren igényeltek.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.